Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης 2019-01-28

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στα πλαίσια της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα :

Θέρμανση :
Γίνεται προσπάθεια σε συνεννόηση με το πρώτο γυμνάσιο Θρακομακεδόνων ώστε να μπορέσουμε από κοινού να περάσουμε τη γραμμή για το φυσικό αέριο ως εναλλακτική μορφή θέρμανσης για το σχολείο μας.

Ασφάλεια :
Εξωσχολικοί που εισέρχονται στον προαύλιο χώρο προκαλούν ζημιές τόσο στις αίθουσες που βρίσκονται έξω ( σοβαρά προβλήματα σε πόρτες, κλειδαριές κλπ) όσο και στις βρύσες, στα παράθυρα του σχολείου και οτιδήποτε άλλο εκτίθεται έξω από αυτό.
Το πρόβλημα εντείνεται τις ώρες της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου και ιδιαιτέρως τις νύχτες καθώς και τους θερινούς μήνες και τις περιόδους των γιορτών όπου τα σχολεία παραμένουν κλειστά.
Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών που παρευρίσκονταν στη συνέλευση να προβούμε σε αγορά δύο καμερών υψηλής ανάλυσης προκειμένου να προληφθούν και να αποτραπούν φαινόμενα όπως τα παραπάνω.

Αίθουσες Διδασκαλίας :
Τρεις από τις εννέα αίθουσες που βρίσκονται εντός είναι εξαιρετικά μικρές και κατά συνέπεια απαγορευτικές για την ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος των παιδιών μας. Ζητούμε λοιπόν από τον δήμο, ενοποίηση δύο εξ΄ αυτών και πιο συγκεκριμένα των τμημάτων Β1 και Β2 με αντίστοιχη εγκατάσταση δύο ‘’ βαρέως τύπου αιθουσών’’ στον προαύλιο χώρο.

Εγκατάσταση και λειτουργία κλιματιστικών :
Έπειτα από την εγκατάσταση πέντε κλιματιστικών στο σχολείο μας, κινήσαμε τις απαραίτητες διαδικασίες για την αγορά ηλεκτρολογικού υλικού και απευθυνθήκαμε στο δήμο προκειμένου ο ηλεκτρολόγος να τα εγκαταστήσει το συντομότερο δυνατόν.

Κουφώματα :
Απευθύνουμε επιστολή στον κ. Μαρτίνο για αντικατάσταση των ήδη υπαρχόντων κουφωμάτων του σχολείου μας με νέα που οδηγούν σε υψηλότερη ενεργειακή απόδοση στο θέμα της θέρμανσης.

Ενέργειες και δράσεις του συλλόγου μας :
→ Προετοιμάζουμε τη διεξαγωγή αποκριάτικης γιορτής στον χώρο του σχολείου την Κυριακή 24/02
→ Οργανώνουμε την έκθεση βιβλίου για τον Μάιο του 2019.
→ Πραγματοποιήσαμε ομιλία με την ψυχολόγο κ. Χήναρη με θέμα « Μελέτη στο σπίτι και γονεϊκή εμπλοκή» και θα δημιουργήσουμε μια σειρά διαλέξεων στα πλαίσια της « Εκπαίδευσης του αποτελεσματικού γονέα» με την μέθοδο του Thomas Gordon που θα ολοκληρωθεί δέκα τρίωρες συναντήσεις.
→ Εξασφαλίσαμε τα υλικά για το βάψιμο των αιθουσών του σχολείου μας το οποίο θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη, ανακαινίστηκε η αίθουσα προβολών και μετετράπη σε βιβλιοθήκη, καθώς έγιναν και παρεμβάσεις και στην αίθουσα ρομποτικής
→ Τοποθετήθηκαν νέα γραφεία, καρέκλες, ντουλάπες, προστατευτικά για καλοριφέρ.
→ Αναβαθμίσαμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κάναμε ηλεκτρολογικές παρεμβάσεις όπου απαιτείτο.
→ Θα δημιουργήσουμε νέο πίνακα ανακοινώσεων.
→ Θα προβούμε σε δεντροφύτευση το αμέσως επόμενο διάστημα.
→ Πραγματοποιήσαμε την ετήσια φωτογράφηση και τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον χώρο του σχολείου μας.
→ Δημιουργήσαμε γκράφιτι – παιχνίδια στον προαύλιο χώρο.
→ Κλείσαμε αεροστεγώς ένα σημείο της σκεπής όπου υπήρχαν κενά.
→ Τοποθετήσαμε πετρέλαιο από τα αποθεματικά του ταμείου του συλλόγου μας λόγω καθυστέρησης στην αποστολή από τον δήμο.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας σε αυτή τη Γενική Συνέλευση και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πρώτου Δημοτικού Θρακομακεδόνων